Évnyitó workshop 2018

Ez évi első nagyobb rendezvényünket 2018. január 23-án tartottuk. Hagyományos évnyitó workshopunkon szép számmal megjelentek a szolgálató helyek könyvtárosai. Aki nem jött el, igazoltan volt távol. Számunkra ez nagy öröm, hiszen pontosan ezzel a céllal hívtuk életre ezt a fajta találkozót.

A viszontlátás öröme, az újévi jókívánságok és a frissítő kávé után igazgató asszony köszöntötte az egybegyűlteket, megköszönve az elmúlt évi – reméljük valóban – sikeres munkát és sok sikert kívánva az előttünk állóhoz.

Köszöntője után osztályvezető asszony ismertette röviden a 2017-es eredményeket, újításokat, közös munkánkat. Szükség volt erre, hiszen ezáltal mindenki látta, hogy a többi településen mi minden történt. Ez a beszámoló egyben inspiráció a következő évre. A mások sikere, máshol elért eredmények lelket önthetnek mindenkibe. A gazdagon illusztrált beszámolóból nem hiányozhattak a problémák, elmaradások sem. Szembesülhettünk saját hibáinkkal, hiányosságainkkal is. A jelenlévő kollégák irányába pedig olyan kéréseket fogalmazott meg, amelyek mindannyiunk munkáját megkönnyíthetik. Bízom benne, hogy ezek meghallgatásra találnak, és idén már ezek hatására is gördülékenyebben dolgozhatunk együtt.

 

Az előadás után megkezdődött a valós közös munka. Kiscsoportokban beszéltük át az előttünk álló évet, készítettük el terveinket, beszéltük meg a problémákat. De számba vettük a statisztikai adatokat, a az elmúlt év eredményeit is. Igyekeztünk lehetőséget biztosítani arra is, hogy a jelenlévő könyvtárosok megoszthassák velünk ötleteiket, problémáikat, hangot adhattak kéréseiknek szervezett formában is.

Természetesen egy ilyen rendezvény mindig alkalmat és teret ad arra is, hogy ezek a vélemények ne csak hivatalos formában fogalmazódjanak meg, hanem kötetlen beszélgetések formájában is. Épp ezért nem tartottuk magunkat szigorú menetrendhez. Célunk az volt, hogy mindenki elmondhassa véleményét, mindenki kéréseit, kérdéseit közös erővel oldjuk meg.

Az összegyűjtött anyagok, az elhangzottak összesítése most zajlik, de bízunk benne, hogy valóban sikerül beépíteni mindennapjainkba ezeket.

Összességében számunkra nagyon hasznos volt a nap. Szeretnénk, ha az ott elhangzottak valóban sikeresebbé, minőségivé tenné a szolgáltatást, mindenki számára. Bebizonyosodott, hogy még mindig nagyon nagy szükség van a személyes találkozásokra, nem csak nekünk és velünk, de a kistelepüléseken dolgozó kollégákkal is. A legtöbbet egymástól tanulhatunk!

Köszönjük a részvételt! Találkozunk hamarosan, és személyesen a településeken is!

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük