Könyvtárosok digitális kompetenciájának mérése 2019 – Országos felmérés

Elérkezett az ideje a 2017-es könyvtárosok országos digitális kompetencia-mérésének megismétlésének.
Arra kérünk minden Csongrád megyei könyvtáros kollégát, hogy töltse ki a kérdőívet!

Könyvtárosok digitális kompetencia mérése 2019

A kitöltéssel olyan könyvtári fejlesztésekhez járulunk hozzá, amik hosszú távon meghatározóak lesznek munkánkban. Elemi érdekünk, hogy minél többünk eredményei megjelenjenek a mérésben!

A kitöltés javasolt időpontja: most, azonnal! 🙂 

forrás: Az én könyvtáram projekt közösségi oldal posztja

Sűrű az ősz Az én könyvtáram programban 🙂

Megkezdődött projektünkben a könyvtári szakemberek digitális írástudásának 2019. évi felmérése is, ez a kutatás szeptember 30-ig tart. A vizsgálathoz a DIGCOMP – Európai digitális kompetencia keretrendszer polgárok számára módszertanát használjuk. Ez az alábbi kompetenciaterületeket méri fel: információgyűjtés és –feldolgozás, kommunikáció, tartalmak létrehozása, biztonság és problémamegoldás. A területek további részkompetenciákra térnek ki. Online módon 1500 könyvtári szakember megkérdezésére kerül sor, az arányosságot szaktanácsadó kollégáink segítségével biztosítjuk. Az anonim felmérés keretében 23 digitális kompetenciára vonatkozó tartalmi kérdésre várunk választ, néhány kérdés pedig válaszadói csoportba sorolást teszi lehetővé.
Az országos reprezentatív kutatás kérdőívét Eszenyiné dr. Borbély Mária kutatási szakértő, a Debreceni Egyetem Könyvtárinformatika Tanszékének adjunktusa állította össze, aki az eredmények elemzését, kiértékelését is végzi. A kutatás eredményeit összegző tanulmány teljes anyaga Az én könyvtáram portálon decembertől lesz elérhető és kutatási szakértőnk a korábbiakhoz hasonlóan szakmai folyóiratokban is publikálja a vizsgálat legfontosabb eredményeit.

Könyvtárosok digitális kompetencia mérése 2019

A felmérés űrlapja az alábbi képre kattintva nyílik meg:Könyvtárosok digitális kompetenciájának mérése 2019

Minden kitöltőnek köszönjük az erre szánt idejét!

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük