Lengedező könyvtárosok

  1. április 24-én a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárába hívtuk a Csongrád megyei, gyermek- és meseszerető kollégákat. Ezen a napon most ők voltak a gyerekek, és Kulcsár Marianna kolléganőnk kezében volt a varázspálca, hogy bemutassa gyakorlatban is Az én könyvtáram  projektbe beválasztott mintaprogramját .

Mariann a Berg Judit: Lengemesék című kötete segítségével rengeteg élményhez juttatta a résztvevőket. A szűk egy óra alatt folyamatosan pörögtek az események, sok-sok impulzus váltakozott: filmrészlet megtekintése, egy kis torna, néma korongkeresés, igaz-hamis állítások ötletes megjelenítési formákkal, küzdőtéren való ügyességi játék és egyéb színes foglalatosság. A közös nevező azonban mindegyiknél egy volt: élményszerzés nevetéssel, vidámsággal.

Nagyon-nagyon hasznos volt az utána következő információcsere, mikor átbeszéltük a bemutató foglalkozás céljait – mely feladatok támogatták a megvalósulást, miben nyilvánult meg: mozgáskoordináció, szabályok betartása, szereplők jellemzőinek csoportosítása, kép-szöveg azonosítás, történet átélése, önálló döntéshozatal, szereplőkkel való azonosulás, együttműködés. Itt már egymást is kiegészítették a kollégák, hozzátették saját ötletüket– elindult a „Formáld magadévá” akció!

A Csongrád megyei Az én könyvtáram mintaprogramok, jógyakorlatok bemutatása folytatódni fog. (A hivatalos levelezés és a Facebook csoport napi szintű figyelését javasoljuk – itt történik a tájékoztatás.)

Fodor Mónika

További fotók és videók a KSZR webalbumban.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük