Moziba váltottak jegyet a KSZR könyvtárosai!

Ismeretfelújító KönyvtárMozi szakmai napra hívtuk a kollégákat 2022. október 19-én a Somogyi-könyvtárba.
A megyében jelenleg huszonegy településen élnek a KSZR-könyvtárak a közösségteremtő filmvetítések lehetőségével. Közülük tizenegyen vettek részt a programon, négy új csatlakozóval.
A délelőtt első részében Kovácsné Tordai Anikó, a megyei hálózati osztály felelős referensének irányításával, és előadásában a KönyvtárMozizás legfontosabb lépéseit (regisztráció, filmek kiválasztása, filmvetítés adminisztrációja, a vetítés lejelentése) vették sorra a jelenlevők, kiegészítve az egyre nagyobb jelentőséggel bíró szolgáltatás történetével, országos és megyei adataival, trendjeivel. A sok kérdés és hozzászólás nyomán interaktív beszélgetés kerekedett, mely lehetőséget adott a filmvetítésekkel, a közönségszervezéssel kapcsolatos tapasztalatok, praktikus tanácsok, a KönyvtárMoziról kialakult vélemények átadására.
A második részben Pusztamérges könyvtárosa, Figura Károlyné Edit a felkérésnek eleget téve ismertette a KönyvtárMoziban elért eredményeit, országosan is elismert jó gyakorlatát. Képes beszámolójából sok közösségépítő ötletet kaptak a kollégák a filmvetítéseket követő foglalkozások megtartásához, a látottak elmélyítéséhez.
Végül Anikó a gyakorlatban mutatott be egy módszert arra, hogy hogyan lehet közösségi filmélményt teremteni. Szemléltetésre Tóth Barnabás kisjátékfilmjét, az Újratervezést választotta. A filmvetítést követő irányított beszélgetés tovább növelte a KönyvtárMoziban rejlő lehetőségek számát, a szakmai nap pozitív tapasztalatait, és közelebb hozta egymáshoz a jelenlévőket.

Azok, akik nem tudtak részt venni a programon, az alábbiakban megtekinthetik Kovácsné Tordai Anikó prezentációját.

A képre kattintva megtekinthető a galéria:

https://photos.app.goo.gl/ium2etmxbV9v4Mat5

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.