Kinevezték Az olvasás nagykövetét!

2022. december 1-én a megyei könyvtári ellátás 70. évfordulója alkalmából szervezett szak­mai napon került átadásra Az olvasás nagykövete díj. A megyei hálózati munkáról Sikaláné Sánta Ildikó a Somogyi-könyvtár igazgatója, Soós Csilla a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár nyugalmazott igazgatója, Bajusz Jánosné a módszertani osztály volt csoportvezetője és Galamb Katalin jelenlegi munkatársa tartottak történeti, emlékidéző előadásokat. Ezt köve­tően került sor a díjátadásra.

Csongrád-Csanád megye kiváló könyv­tárosa címet 2022-ben a szakmai bizottság döntése alapján Kiss Bernadett, a mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár és Közösségi Ház munkatársa nyerte el. Az elismerést a díjazott ünnepélyes keretek között, a szakmai napra meghívott könyv­tár­vezetők, a szakmában régóta tevékenykedő könyvtárosok, nyugdí­jas kol­légák, és a módszertani osztály volt munkatársai körében vette át.

Kiss Bernadett 2006 óta dolgozik a mórahalmi könyvtárban, jelenleg felnőttképzési szakmai vezetőként. Történelem-könyvtár szakon végzett, Kecskeméten kapott minőségmenedzsment képzést, IT-tanácsadó, e-mentor, és DJP-mentor. Bernadettnek nagy szerepe volt abban, hogy könyvtára meg­szerezte a Minősített Könyvtári Címet 2021-ben. Kreatív ötletei a rendezvények szervezése során nélkülözhetetlenek, saját projektje az „Egymás szemével” program. Munkáját vala­mennyi könyvtári területen magas színvonalon végzi az olvasók, és a város közössége szol­gálatában.

A szakmai elismeréshez sok szeretettel gratulálunk, jó egészséget, a munkában és a ma­gánéletben is sok örömet és további sikereket kívánunk!

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.