QR-kód játék és canva képzés

Kedves Kollégák!

Kihasználva a lehetőséget, hogy még lehet személyesen találkozni, a megye minden könyvtárosa számára hirdettük meg két napos miniképzésünket. 2021. október 19-20-ára.

Az itt lévők megismerkedhettek a QR-kódos játék módszertanával Genczinger Ildi vezetésével, majd ki is próbálhattak két érdekes nyomozást is a gyerekkönyvtárban. Az elméleti oktatás és gyakorlati bemutató után még arra is volt egy kis idő, hogy mindenki elkészítse saját játékát, sőt néhányat a többiek ki is tudtak próbálni. A jelenlévők egyértelmú véleménye alapján hasznos volt a nap, és többen biztos ígérték, hogy hamarosan saját könyvtárukban is kipróbálják a játékokat. Ha valaki nem tudott jelen lenni egyéb elfoglaltság miatt, azok számára egy rövid silabusz letölthető innen.

Második nap, szintén Genczinger Ildikó vezetésével a plakát és szórólap készítés rejtelmeiben merülhettek el a jelenlévők. Az általános esztétikai bemutató (milyen egy jó plakát?) után a gyakorlatban ismerkedtek meg a canva program használatával a jelenlévők. A program használata gyakorlat során sajátítható el csak igazán, de jól esik egy segító kéz, és sok segítő szem, hasznos tanácsokkal. Nem mindegy, hogy hova kerül a felirat, hogy milyen betűtípust használunk (figyeljünk a magyar karakterekre!), hova helyezzük el a grafikai elemeket stb. Ildikónak nagy gyakorlata és nagyon jó szeme van, érdemes meghallgatni a tanácsait. Arra buzdított mindenkit, hogy ha kérdése van, bátran keresse. Ehhez is készített egy rövid letölthető útmutatót, de persze itt is gyakorlat teszi a mestert!

A jelenlévők egyöntetű véleménye az volt, hogy valóban hasznos egy ilyen gyakorlati oktatás, de persze mindig lehet javítani a szervezésen, programon. Ehhez kérjük azok segítségét, akik itt voltak, hogy töltsék ki (rövid) elégedettségi kérdőívünket!

Köszönjük a jelenlétet és Ildi munkáját!

Végezetül néhány kép, amivel megpróbáljuk a hangulatot felvillantani!

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.