Inspirációk KSZR-könyvtárosoknak – Ismeretfelújító tanfolyam 2023

Az alábbiakban ismertetett programmal lezajlottak a képzési napok. A résztvevő kollégák, változó létszámban, élményekkel, tapasztalatokkal, ötletekkel, szakmai tudásuk megerősítésével lettek ismét gazdagabbak.

1. nap: Könyvtárközi- és ODR-használati ismeretekkel kezdtük a napot, majd három település könyvtárosai számoltak be sikeres programokról: Apátfalváról Popányné Vaszkó Ágnes, Marosleléről Molnárné Gulyás Szilvia és Horváth-Rózsa Anikó, Kiszomborról pedig Nógrádiné Vígh Krisztina. A délutáni programunk pedig KAHOOT-kvíz volt.

2. nap: Reggel az általános könyvtári alaptevékenységekkel foglalkoztunk, különös tekintettel a statisztikai adatok gyűjtésére és a munkanapló kitöltésére. Ehhez a témához szorosan kapcsolódva a Könyvtári Intézet Kutatási és Elemző Osztályáról két vendég érkezett. Havadi Gergő és Nagy Andor interaktív játék formájában mutatták be az OSZK KI honlapjának adatvizualizációs felületét. Délután pedig Patik Ildikó segített megoldani a gépi kölcsönzés felmerülő problémáit.

3. nap. A Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ Egyesület bűnmegelőzési tréningje Kispéter Andrea vezetésével nagy élményt nyújtott a résztvevőknek, “Érzékenyítés a Z generációra és az Alfa nemzedékre” témakörben. Zárásként Vadászi Erika élménypedagógiai módszerekkel kidolgozott bűnmegelőzési foglalkozást tartott. Az egyesület munkájáról bővebb info:
http://bunmegelozesikozpont.hu/

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.