Ünnepi hangulatban kezdődött az év a KSZR könyvtárosainak

A Szegedi Dóm Látogatóközpont konferenciatermében került sor a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer hagyományos évindítójára 2023. január 25-én. A szakmai napon a szolgáltatásban résztvevő 39 könyvtár közül örvendetesen szép számmal, közel harmincan képviselték intézményeiket a könyvtárosok.

A gyülekezőt követően Genczinger Ildikó a megyei hálózati osztály vezetője színes áttekintést adott a KSZR működésének, területeinek elmúlt évi történéseiről, sikereiről, a 2023-as tervekről. (Adatokkal, képekkel alátámasztott előadása megtekinthető!)

A legeredményesebben teljesítő könyvtárosok elismerő oklevelet és ajándékutalványt vehettek át: a legjobb közösségszervező könyvtáros Figura Károlyné Pusztamérgesről, a legtöbb könyvtárközi kérést kérő könyvtáros, Bartos Zsuzsanna Csanádalbertiről, a legtöbbet vetítő KönyvtárMozis könyvtárosok Horváth-Rózsa Anikó és Molnárné Gulyás Szilvia Marosleléről és a legtöbb OKN-es programot szervező könyvtárosok Adrián Renáta és Nógrádiné Vígh Krisztina Kiszomborról.

A délelőtt folyamán alkalom volt szakmai anyagok átvételére, leadására, aktuális problémák felvetésére, az energetikai megszorítások miatti tapasztalatok kötetlen megvitatására is.

A szakmai nap befejezéseként a szolgáltatás elindulásának 10. évfordulója alkalmából  Sikaláné Sánta Ildikó igazgató köszöntötte a jelenlevőket, megköszönve az együttműködést és a könyvtárosok munkáját.

Az eseményt az ünnepi torta koronázta meg, melyet a jelenlevők jó hangulatban fogyasztottak el.

Be First to Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.